15

petak

lipanj

2012

Som eura 2.

(inspirirano pričom „Jebanje dvadeset lipa“ blogera Pero u šaci)

Baldina Teić zamislila se bila nad pričom Pere Šakića, zvanoga Dugi. Nije joj izlazilo iz glave kako čovjek može najebati zbog toga što nije uzeo kusur od pišljivih dvadeset lipa.
Već popodne istog dana našla se na blagajni dućana u situaciji… blagajnica joj izvraćala kusur od dvadeset lipa i ona već htjede odmahnuti rukom, ali se sjeti kako je najebao Pero i munjevito zgrabi novčić, na što se prodavačica zabezeknula, ne vidjevši nikad da se netko toliko grabi za taj usrani sitniš.
- Neću da mi se dogodi nešto kao i Periju. - pomisli…
- A možda mi čak donesu i sreću! - začudi se i sama svome praznovjerju, ali svejedno spremi tih dvadeset lipa u posebni pretinac novčanika.
Sljedećih dana dok je kupovala, kusur od dvadeset lipa nipošto nije ostavljala, uvijek se sjetivši kako je najebao Pero… i uvijek sa njima - u onaj pretinac.
Za par dana već je pretinac nabreknuo i ona ih izbroji točno 25, znači pet kuna… i zamijeni ih medvjedom, pa onda medvjeda spremi u onaj sretni pretinac.
Počela ju zabavljati ta njena neobična štednjica.

Jednoga jutra, bila je na placu, nakupovala svega i ispraznila novčanik totalka. Iznenada presretne ju Ciganka:
- Bog neka ti da sreću i zdravlje… daj da kupim mleko detetu.
- Nemam ni kune! - i krene… a onda se sjeti…
- Imam zapravo! - i nađe onog medvjeda.
- Evo, kupi detetu mleko - sažali se.
- Da ti gatam kad si tako dobra…
- Žurim!… ali sjeti se kako joj je jednom davno jedna Ciganka točno prorekla da će se udati za zgodnog plavookog, čije ime počinje sa B… bio je to njezin sadašnji muž.
- Dobro, ali samo brzo, žurim… sretno sam udana, imam djecu, zdrava sam… reci mi samo… zanima me novac!
- Vidim cifru od soma eura!... Ali, želiš li da ti se ostvari… vidim šarmantnoga muškarca… u roku tri dana… učini ono što traži!
Baldina se nasmješi i ode.

Treći dan otada bio je zapravo dan kada je Baldina išla na razgovor za posao. Šef njihove stranke Radoje Bačić, tražio je novu tajnicu. Ako ju zaposli plaća će joj biti soma eura… toliku plaću nikada nije imala!
Ujutro u osam dotjerana, ušla je u šefov kabinet na razgovor. Već nakon uvodne rečenice on se približi, obavije ju oko struka i značajno prozbori:
- Mogla bi biti odabrana…
Već ga htjede odgurnuti ali se sjeti Ciganice i „soma eura“… dvojba se rasplinula i ona se prepusti…
Ali, nesretne li okolnosti! Njihovi politički protivnici taj puta su postavili skrivenu kameru u Bačićev kabinet, jer znalo se da on ne može odoljeti zgodnim ženama. Već popodne izbio je skandal.
Kolateralna žrtva bila je ona, jer muž je odmah nazvao advokata da pripremi papire za razvod.

Navečer, zazvoni joj mobitel… novinar najtiražnijega lista nudio joj soma eura za priču. Sjeti se Cigankinog proročanstva! Mislila je da ne pristane, ali som eura… trebati će joj za advokata…

Autor: Teobaldin teatar

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.